Skip to content

Info voor deelnemers

Deelname aan de studie

Het kan het zijn dat u door uw huisarts bent gevraagd deel te nemen aan de studie. Deelnemende huisartsenpraktijken zijn van te voren willekeurig verdeeld over twee studiegroepen. De ene groep gebruikt het nieuwe stappenplan en de andere groep levert de zorg zoals die nu is, op basis van richtlijnen voor huisartsen. Indien de huisarts heeft besloten u te verwijzen naar het ziekenhuis, heeft u daar dezelfde zorg gekregen als patiƫnten die niet deelnemen aan de studie. Als u niet naar het ziekenhuis bent verwezen, heeft u van uw huisarts instructies gekregen in welke gevallen u terug moet komen.

Toestemming

Tijdens het gesprek met uw huisarts heeft u voorlopige toestemming gegeven voor deelname. Vanwege de aard van de klachten was het voor u en de huisarts niet handig op dat moment een grote hoeveelheid informatie te lezen. Daarom heeft de huisarts u korte en bondige informatie gegeven over de studie. Uiteindelijk is uw schriftelijke toestemming noodzakelijk, nadat u alle patiƫntinformatie gelezen heeft. Het onderzoeksteam zal daarom ongeveer een week na het bezoek aan de huisarts contact met u opnemen.

Het vervolg

Na 1 week, 6 weken en na 6 maanden zullen we u contacteren om te vragen hoe het met uw klachten gaat. Daarnaast vragen we u enkele vragenlijsten in te vullen.

De resultaten

Aan het eind van de studie vragen we de gegevens op die relevant zijn voor de studie. Dit gebeurt bij uw huisarts en indien van toepassing bij het ziekenhuis. Dit hebben we nodig om de diagnose ten tijden van uw bezoek definitief vast te stellen. Uw gegevens zijn enkel inzichtelijk voor het onderzoeksteam en de kwaliteitsmonitor van het LUMC. Meer informatie hierover vindt u in de patiƫntinformatiefolder die u via de post ontvangt.

De gegevens van beide groepen worden vergeleken en de resultaten worden gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Alle gegevens die wij publiceren worden geanonimiseerd en zijn dus niet naar u te herleiden. Alle deelnemers worden schriftelijk op de hoogte gebracht van de resultaten. Na afronden van de studie zal worden gekeken hoe de beslisregel kan worden toegepast in de dagelijkse zorg in de huisartsenpraktijk.

Op deze website is verschillende aanvullende informatie te vinden. Het kan echter zijn dat uw vraag hiermee niet beantwoord wordt. Als dit het geval is kunt contact opnemen met contactformulier, telefonisch, via whatsapp of e-mail.

× Contact ons via whatsapp!